wtorek, 6 marca 2012

Kurs robienia sera

Pełna nazwa kursu to "Kurs Domowego Serowarstwa i Maselnictwa". Organizowany jest przez SDM Łazy, a podczas dwóch dni zając można się będzie dowiedzieć o różnych rodzajach mleka, serów, o tym, czym jest podpuszczka i jak wędzić ser. Uczestnicy nauczą się robić sery takie, jak ser wędzony typu oscypek, ser ziołowy podobny do korycińskiego, ser twarogowy, ricotta, ser ziarnisty. Dowiedzą się także, jak zrobić domowe masło.

fot. rgbstock / duchesssa
Zajęcia odbędą się w dniach 22 - 24 czerwca 2012 w SDM Łazy (powiat Maków Mazowiecki), cena udziału to 410 zł. W cenę wliczony jest pobyt, wyżywienie oraz naturalnie materiały dydaktyczne. Organizator sugeruje wziąć ciepłe ubranie.

Szczegóły tutaj.

Kto się wybiera?

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz